Reizen
Wat is Shin-do?

Al het begin is moeilijk……maar hoe vaker je het doet des te beter het gaat Van uitstel komt afstel…..maar beginnen is het halve werk Dus: Beter laat dan nooit! En daar is het dan! Mijn eerste Blog.

Hoe begin ik te schrijven over een onderwerp wat mij zo enorm boeit? Moet toch niet zo moeilijk zijn? En toch vind ik het lastig. Want hoe leg ik een staat van zijn uit in geschreven taal? Hoe maak ik duidelijk hoeveel krachtiger wij allemaal zijn dan wij nu denken en/of voelen te zijn? En hoe eenvoudig het is om met die kracht contact te maken? Ik ga je via mijn Blogs uitleggen wat Shin-do is en wat het voor je kan betekenen. Hoe je (nog) krachtiger en (nog) vitaler in het leven kunt staan. Hoe je conflicten kunt voorkomen, of als je er toch al inzit kunt ombuigen naar een voor jouw wenselijke situatie! Om dan maar gelijk met de moeilijkste vraag te beginnen:

Wat is Shin-do? Shin-Do is een manier om te leren hoe jij op anderen reageert en anderen op jou. Het is de leer van energieën…….Zucht…… daar gaan we al, dit klinkt gelijk alweer zweverig en dat is nou juist net niet wat ik wil. Laat ik het anders vertellen: een dagelijkse situatie: dat herkent iedereen! Stel je voor dat je in een huiskamer zit, gezellig met je vriend of vriendin te kletsen. De sfeer is luchtig, ontspannen , gezellig! Dan gaat de deur open en er komt iemand binnen. Deze persoon heeft een gezicht als een oorwurm en kijkt jullie woedend aan, gooit de deur weer dicht en verdwijnt weer.

Nu is de situatie weer hetzelfde als daarvoor. Jullie met zijn tweeën zittend in de huiskamer. Maar zal de sfeer nog steeds luchtig, ontspannen en gezellig zijn? Ik denk het niet. Jullie zullen je af gaan vragen wat er aan de hand is, je misschien wat ongemakkelijk voelen of ook gevoelens van boosheid gaan ervaren.

Andersom kan ook: stel je voor je doet de deur van de huiskamer open en je ziet twee mensen op de bank. Als deze twee mensen erg veel van elkaar houden en leuke plannen aan het bedenken zijn over bijv. een volgende vakantie is de sfeer luchtig ontspannen en liefdevol. En dit kun je voelen. Je voelt je prettig en het nodigt uit om naar binnen te gaan. Maar als deze twee mensen net een hevige ruzie hebben gehad en elkaar niet meer zo aardig en lief vinden….Als je dan binnen komt , dan voel je dat ook! Ik denk niet dat je dan zin hebt in een gezellig praatje met die twee. Terwijl de situatie hetzelfde is…… twee mensen zittend op de bank.

Nou dit bedoel ik met de leer van energieën. Shin-do leert je deze energie te herkennen, versterken of te veranderen, zodat jij volledig je leven kunt leven vanuit jouw echte innerlijke kracht zonder dit te verliezen aan een situatie of mensen om je heen. Met Shin-do leer je hoe je deze innerlijke kracht kunt inzetten bij alles wat je doet.

Elk mens heeft het in zich echt krachtig te zijn. Deze kracht is je geboorte recht. Helaas vergeten en verliezen we deze kracht in de loop van de jaren door ervaringen die wij als negatief bestempelen. (Zo’n simpel voorbeeld als hierboven beschreven……Als je maar vaak genoeg in situaties beland waarin veel ruzie is, of conflicten….. dit kan je enorm veel kracht kosten, energie!)

Maar deze innerlijke kracht is nooit weg. Deze innerlijke kracht noemen we de KI stroom. Iedereen wordt geboren met deze KI stroom. Het ontwikkelen hiervan is een kwestie van het vergroten en het leren toepassen van deze kracht. Door een gevoel te ontwikkelen voor deze energie, deze te leren herkennen bij jezelf en bij anderen, ontdek je de verborgen patronen van alles wat niet direct zichtbaar is maar wel degelijk jouw leven beïnvloedt. Dit heeft invloed op jou, je functioneren en op je hele omgeving.

In mijn volgende Blog zal ik je meer vertellen over KI Voor nu een hele fijne week. Liefs Helga