Wat is energie
Wat is energie?

Vorige week heb ik uitgelegd waarom het zo moeilijk voor de meeste van ons is, om in het hier en nu te zijn. Maar tegelijkertijd ook de mogelijkheden gegeven om dit te trainen!

Tijdens de Shin-do cursus doen we ook veel oefeningen die je helpen in het hier en nu te zijn. We zijn nog steeds bij het eerste principe, Keep one point, wat gebaseerd is op de natuurwetten in het hier en nu zijn, verbonden zijn met het geheel en inner power. Wat wordt er nu bedoeld met verbonden zijn met het geheel?

Om die vraag te beantwoorden moet ik beginnen met de stelling dat alles energie is. En daarmee weet ik dat de volgende vraag als vanzelf ontstaat. Wat is energie en hoe voel je dat dan? Energie zit in alles om ons heen. Energie klinkt zo abstract en ongrijpbaar en dat is het eigenlijk ook. Het klinkt heel onwaarschijnlijk wat ik jullie nu ga vertellen maar wij mensen zijn eigenlijk niets anders zijn dan trillingen. Dat materie, ons lichaam eigenlijk helemaal niet bestaat, dat dat een illusie is.

Als we naar ons lichaam kijken zien we wat we zien, een hoofd met een romp twee armen, twee benen voeten handen haren ogen, neus, oren… Dat is wat we waar kunnen nemen. Als we van binnen gaan kijken leren we dat het lichaam een enorme fabriek is. We hebben een spijsvertering systeem dat ons voedsel verteerd en dat wat we niet nodig hebben weer uitscheidt. Een systeem dat we circulatie noemen en ons bloed het hele lichaam rondpompt. Van alles dat ervoor zorgt dat ons lichaam werkt.

Maar als we die systemen uit elkaar halen zien we dat we uit weefsels bestaan, dat weefsels weer uit cellen bestaan. Dat 1 cel het aller kleinste zelfstandig werkend deeltje van het menselijk lichaam is. 1 cel is al een fabriek op zich en dat 1 cel voor het grootste gedeelte uit water bestaat. Gek idee eigenlijk, wij mensen bestaan voor 80 procent uit water en toch zijn we niet vloeibaar. Maar het gaat nog veel verder. Als we die cel uit elkaar gaan trekken bestaan we uit moleculen die op hun beurt weer zijn opgebouwd uit atomen. Water bijvoorbeeld is een molecuul dat bestaat uit twee waterstofatomen en 1 zuurstofatoom.

Als je die atomen weer uit elkaar trekt bestaan ze uit protonen neutronen en elektronen die als een gek om elkaar heen draaien met een snelheid die voor ons niet waarneembaar of zelfs meer voor te stellen is. Zelfs die kleine deeltjes op zich geven trillingen af. Als mens trillen we met een snelheid van 570 biljoen trillingen per seconde. Deze trillingen worden in hertz uitgedrukt of ook wel frequenties genoemd. Dus eigenlijk zijn wij niets anders dan trillingen. Sterker nog alles wat wij waarnemen zelfs een tafel, een stoel, alles bestaat uit trillingen. En er zijn al een heleboel medische apparaten bekent die ook met die trillingen werken. Denk bijv. aan het maken van een ECG. het Electrogram die met elektrische golven werkt. Het EEG die onze hersen golven kan meten en een echografie die met geluidsgolven werkt. Zo zijn er nog legio voorbeelden te noemen. Maar ook de telefoon, de computer de magnetron, alles werkt met golven, met trillingen. Trillingen kunnen veranderen en met die veranderingen van trillingen hebben wij op elk vlak elke dag elke seconde te maken.

Een voorbeeld hiervan is bijv. dat je in gesprek met iemand bent, de sfeer is luchtig en ontspannen en je voelt je lekker. Dan gaat de deur open en iemand anders komt binnen. Het kan dan zijn dat de sfeer van ontspannen en gezellig opeens omslaat naar een gespannen sfeer en je gaat je ongemakkelijk voelen. Er is niets gezegd niets wezenlijks veranderd maar toch voelt het niet meer als voordat die persoon binnen kwam. Dit alles gebeurt omdat de persoon die binnen kwam op een ander trillingsfrequentie zat dan jullie die in gesprek waren. Het aanvoelen van deze sferen, van deze energieën doen we allemaal, elke dag en we baseren daar heel vaak onze beslissingen op, om iets wel, of juist niet te doen/ te vragen of op te merken.

Het aanvoelen daarvan kan omdat alles een energieveld heeft en in ons geval als mens, stopt dat niet bij onze huid. Al die energievelden overlappen elkaar. Soms voelt dat heel fijn, denk maar eens als je verliefd bent, dan wil je niets liever dan de hele dag bij die persoon zijn. Jouw energieveld bij die ander. En soms voelt het heel naar, denk maar aan een enorme ruzie. En niets of niemand heeft een eindig energieveld. Dat betekent dus, dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Het is de overlap van energieën die bepaalt hoe wij dat ervaren.

En alle energieën zijn verbonden met het universum, Het grotere geheel. En hier houdt mijn voorstellingsvermogen op. Ik kan mij er gewoon geen voorstelling van maken. Maar Albert Einstein had al een Theorie waarin ik mij kan vinden totdat er weer nieuwe inzichten, wetten, formules, of wetenschappen zijn.

De Theorie van het alles: (alhoewel Einstein hem de geünificeerde veldtheorie noemde) Alles is bewustzijn: de allerkleinste bekende deeltjes (nu de Higgs-deeltjes) bestaan uit zuivere energie. Onderzoek naar deze Higgs-deeltjes bewijzen dat onze verwachtingen en ons bewustzijn de vorm van de Higgs-deeltjes bepalen. Met onze overtuigingen en ons bewustzijn bepalen we de realiteit. De wet van behoud van energie: Het universum is een gesloten systeem met een oneindig grote cirkel. De wet van behoud van energie stelt dat geen enkele vorm van energie, ook geen gedachte energie kan oplossen in het niets. Alle gedachten die je in het universum brengt blijven voor eeuwig als energie voortbestaan, in welke vorm dan ook.

Alles wat aandacht krijgt groeit: met behulp van deze wet bepaal je wat je wel en wat je niet aantrekt. Je bewustzijn bepaalt hoe je leven eruitziet. Met je aandacht, overtuigingen en intentie bepaal je de door jou te ervaren realiteit. Veel overtuigingen bevinden zich in je onderbewustzijn, dus dat deel wat we eerder besproken hebben, je niet bewust bent, zodat je niet altijd aantrekt wat je wilt. Als je jezelf waardeloos vindt trek je een leven aan waarin dat tot uitdrukking komt. De mate van bewustzijn bepaalt in hoeverre je in staat bent je leven te sturen.

Wat ons mensen allemaal gelijk maakt is dat we allemaal een Ki punt hebben. Ons ki punt is het centrum van onze innerlijke kracht. Dat betekent dat mijn Ki punt het centrum is van het universum. Maar jouw Ki punt is dat ook. En dat van je zus, je moeder, je buurvrouw……… Keep one point, betekent dus: als je contact maakt met je KI punt, kom je in contact met de Ki-stroom, ben je verbonden met het grotere geheel, en kun je volledig vanuit het hier en nu doen wat je moet doen.

Hoe? Dat leren we je in onze tweedaagse Shin-do training, want zoals ik al eerder opgemerkt heb, Shin-do is voelen, ervaren, doen! Deze Blogs zijn leuk als ondersteuning om vragen te beantwoorden, maar Shin-do is vooral DOEN! Volgende week ga ik verder met het tweede principe waar Shin-do op berust. Relax completely.

Voor nu, een hele fijne week Liefs Helga

Bekijk eerstvolgende cursusdata HIER